De waarde van Eleven Effect

Account based marketing & sales is een effectieve en organische aanpak voor B2B-bedrijven die zich richten op klanten met meer potentie. Denk daarbij aan klanten die niet impulsief inkopen en klanten die budget hebben voor deals van waarde.

Haal meer uit je klantenbestand

De voordelen van onze account based aanpak

Traditionele marketing focust zich op zoveel mogelijk leads om van daaruit te scoren. Hierbij besteed je zoveel mogelijk aandacht aan het werven van nieuwe klanten. Bijvoorbeeld met welkom-acties, gratis eerste maand of kennismakingspakketten. Is de klant eenmaal binnen dan houdt de aandacht al snel op. Dit kan anders! 

Met account based marketing ga je actief op zoek naar je eigen klanten. Je identificeert je klanten, gaat betrokkenheid met hen aan en komt zo tot een vruchtbare relatie. Dat klinkt misschien idealistisch en ‘vast iets voor kleine bedrijfjes’, maar niets is minder waar. Hoe jij een band aan kunt gaan met jouw klanten zit veel dichterbij dan je denkt. Eleven Effect is volledig gespecialiseerd in de account based aanpak. Zo focus je op je ideale klant, benut je je klantdata actief en schiet je echt met scherp!

Meer weten? Hieronder geven we je de 5 grootste voordelen van een account based aanpak.

Voordeel 1

Verkoopcycli worden korter

Onze account based aanpak brengt van jouw bestaande klanten in beeld waar de beslissers zitten. Bij aankoopbeslissingen zijn vaak meerdere belanghebbenden betrokken. Meerdere betrokkenen zorgen doorgaans voor vertraging in het aankoopproces. Onze account based marketing & sales aanpak richt zich op al die betrokkenen tegelijk. Bedien de betrokkenen op hun eigen primaire proces, dan verklein je de afstand tot daadwerkelijke beslissingen. Je levert als het ware maatwerk voor iedere betrokkene doordat de account based aanpak laat zien waar de aandacht nodig is. Zo kom je sneller tot een deal en dus is je verkoopcyclus korter. En effectiever omdat iedere beslisser zich gezien en gehoord voelt. En dat is iets wat we allemaal weten te waarderen.

Voordeel 2

Duidelijker rendement van marketing en verkoopuitgaven

Onze account based aanpak is nauwkeurig, meetbaar en biedt het hoogste rendement van alle B2B-tactieken. 85% van de opdrachtgevers die hun rendement meten, geven aan dat onze aanpak een hoger rendement heeft geboden dan elke andere marktbenadering. Door onze account based aanpak krijg je immers zicht op wie je klanten daadwerkelijk zijn, wat zij willen én wat ze (nog) nodig hebben. Zo kun je gericht aan de slag: je zet je marketing en verkoopuitgaven daar in waar het effect heeft. Precies volgens ons motto: schieten met scherp. Je wordt vindbaar en zichtbaar voor jouw potentiële klanten. Je richt je immers niet op ‘de hele wereld’ met algemene kreten. Je richt je tot die groep bij wie jouw boodschap aankomt. Daardoor is een account based aanpak geen dure aanpak, maar juist een hoogrenderende oplossing!

Voordeel 3

Gepersonaliseerde marketingaanpak

In plaats van een generieke aanpak gericht op allerlei potentiële klanten, leveren we input voor gepersonaliseerde berichten aan een zorgvuldig geselecteerde doelgroep. We gebruiken daarbij wat we te weten komen over die klanten. Vervolgens stemmen we de campagne af op hun specifieke kenmerken en behoeften. Daardoor spreek je jouw doelgroep persoonlijk aan: op de onderwerpen die bij jouw klant  spelen, op het juiste moment. Zo is de kans groot dat je een gevoelige snaar raakt. Jouw boodschap is precies op maat!

Voordeel 4

Marketing en verkoop die elkaar versterken

Onze account based aanpak moedigt aan om samen te werken. Marketing en verkoop identificeren daarbij samen de doelgroepen en klanten. Zo maak je aangepaste campagnes voor jouw klanten en stem je klantgerichte acties op elkaar af. Op die manier ben je optimaal van waarde gedurende het aankoopproces van de klant. Je bent van waarde van markt tot deal en vervolgens ook weer van eerste deal tot vervolgaankoop. Door marketing en verkoop op deze wijze elkaar te laten versterken creëer je duidelijke meerwaarde voor je klanten.

Voordeel 5

Minder verspilde bronnen

Met de toepassing van onze account based aanpak ga je gericht op je doel af. Je krijgt goed in beeld wat je bestaande klanten nodig hebben. Dat geeft ook aanknopingspunten voor nieuwe, potentiële klanten. Je krijgt een duidelijk beeld bij welke accounts de kans groot is dat ze gaan kopen. Jouw tijd en middelen kun je dus gericht inzetten en tot die accounts beperken. Hierdoor komen middelen vrij: middelen die je eerder ingezet zou hebben voor (potentiële) klanten die toch niet kopen.

Eindelijk schieten met scherp

De Eleven Effect aanpak is altijd account based

Dit betekent dat voor toekomstige business de bestaande klanten als voornaamste uitgangspunt wordt genomen.  Om dit ook voor jouw bedrijf effectief te maken werken we volgens drie fases.  Er wordt eerst een analyse gemaakt van de huidige klanten en de bestaande marktbenadering. Het resultaat; een ‘ideale-klant-profiel’ en een rapport met aanbevelingen om tot de gewenste bedrijfsresultaten te komen. Meer weten? Bekijk hier onze dienstverlening.

Nieuws van Eleven Effect

Vorige
Volgende

Waarom Eleven Effect

Waarom
eleveneffect

Dynamiek in de organisatie

Door als vindingrijke sparringpartner te vertellen waar het op staat, ontstaat een frisse blik die organisaties in beweging brengt.

Partner om op te bouwen

Door deugdelijke afspraken te maken en deze blijvend na te komen, weten organisaties altijd waar zij aan toe zijn.

Inzicht en overzicht in het werk

Door overzicht te creëren, wordt de waarde zichtbaar van een georganiseerde manier van werken. Zo gaan organisaties opgeruimd en met meer oog voor klanten aan de slag.

Haal meer uit je relaties

Door het verschil te maken tussen klantvriendelijk (praktisch en reactief) en klantgericht (strategisch en proactief) komen organisaties tot een ontwikkeling die zorgt voor méér met dezelfde relaties.

Fundament leggen met bruikbare oplossingen

Door zakelijke intuïtie te verbinden aan snel kennis vergaren worden interessante ideeën geopperd om, mét onderbouwing, knopen door te hakken. Op die manier ontstaat ook visie en worden de lijnen voor komende periode uitgezet

Voor marktbewerking met het verlangde resultaat

Door de uitgekiende werkwijze is dit resultaat voor organisaties in de volgende branches al tot stand gebracht; informatietechnologie, logistiek kantoorbenodigdheden, telecommunicatie, uitgeverijen en voedingsmiddelen & dranken

Ralph Opperman

Ralph Opperman

De man achter Eleven Effect is Ralph Opperman (1970). Sinds 1993 is hij zowel in loondienst als zelfstandig werkzaam in Commercieel Management, Business Development en Relatiebeheer. Sinds 2013 verdiept Ralph zich intensief in Account Based Development voor het MKB. Ralph Opperman helpt je, adviseert, organiseert. Hij opent deuren die voor jouw bedrijf gesloten blijven.

Opdrachtgevers

Laten we kennis maken

Ben jij benieuwd wat ook jij nog meer kunt halen uit je bestaande klantenbestand? Wil je weten hoe een marktbewerkingsplan uitkomst kan bieden? Of wil je weten wat Eleven Effect voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op. 

Bel of mail ons