Klantcase: Oxineo

Oxineo helpt MKB bedrijven die vastlopen of hulp nodig hebben met de implementatie of het gebruik van Office 365 en geen dure maatwerk oplossing zoeken. Eleven Effect ontwikkelde samen met Oxineo nieuwe focus en invulling van het bedrijf. 

Wat speelde er?

Door het plotselinge afscheid van hun chief sales officer zocht Oxineo (toen nog Triple A met 25 medewerkers) een interim Sales Manager. Het bedrijf was een SharePointspecialist met meer dan 15 jaar ervaring. In die 15 jaar was de markt voor dienstverlening (veelal op projectbasis) rondom Microsoft SharePoint sterk veranderd door onder andere de komst van cloud, mobiel, M365 en Microsoft Azure. Terwijl de marktbenadering in die jaren grotendeels dezelfde was gebleven.

Wat heeft ElevenEffect concreet gedaan?

Het sales & marketing proces en de verschillende bottlenecks is door Eleven Effect in kaart gebracht. Daarna zijn de verschillende bottlenecks in het proces aangepakt zoals; focus van nieuw business naar bestaande business, een nieuw ontwikkelde waarde propositie , een functionele bijdrage geleverd aan de implementatie van een eenvoudig CRM-systeem en is er dieper onderzoek gedaan naar de verkoopresultaten (o.a. resultaat per klant en type dienstverlening). Om zaken bij elkaar te krijgen en te houden voor de nieuwe aanpak zijn de nodige overleggen georganiseerd, voorgezeten, presentaties gehouden en coachende gesprekken gevoerd. 

Wat was het resultaat?

Het resultaat was meer en nieuwe business met bestaande klanten. Oxineo maakte een keuze wat betreft propositie en ging minder opportunistisch werken. Belangrijke klantinformatie wordt structureel beter vastgelegd en de grootaandeelhouder is samen met een nieuwe bedrijfsvoerder (later mede-eigenaar) ingestapt om een ingrijpende reorganisatie door te voeren.  

Resultaat samengevat

Waarom Eleven Effect

Waarom
eleveneffect

Dynamiek in de organisatie

Door als vindingrijke sparringpartner te vertellen waar het op staat, ontstaat een frisse blik die organisaties in beweging brengt.

Partner om op te bouwen

Door deugdelijke afspraken te maken en deze blijvend na te komen, weten organisaties altijd waar zij aan toe zijn.

Inzicht en overzicht in het werk

Door overzicht te creëren, wordt de waarde zichtbaar van een georganiseerde manier van werken. Zo gaan organisaties opgeruimd en met meer oog voor klanten aan de slag.

Haal meer uit je relaties

Door het verschil te maken tussen klantvriendelijk (praktisch en reactief) en klantgericht (strategisch en proactief) komen organisaties tot een ontwikkeling die zorgt voor méér met dezelfde relaties.

Fundament leggen met bruikbare oplossingen

Door zakelijke intuïtie te verbinden aan snel kennis vergaren worden interessante ideeën geopperd om, mét onderbouwing, knopen door te hakken. Op die manier ontstaat ook visie en worden de lijnen voor komende periode uitgezet

Voor marktbewerking met het verlangde resultaat

Door de uitgekiende werkwijze is dit resultaat voor organisaties in de volgende branches al tot stand gebracht; informatietechnologie, logistiek kantoorbenodigdheden, telecommunicatie, uitgeverijen en voedingsmiddelen & dranken

Nieuws van Eleven Effect

Vorige
Volgende

Ralph Opperman

Ralph Opperman

De man achter Eleven Effect is Ralph Opperman (1970). Sinds 1993 is hij zowel in loondienst als zelfstandig werkzaam in Commercieel Management, Business Development en Relatiebeheer. Sinds 2013 verdiept Ralph zich intensief in Account Based Development voor het MKB. Ralph Opperman helpt je, adviseert, organiseert. Hij opent deuren die voor jouw bedrijf gesloten blijven.

Opdrachtgevers

Laten we kennis maken

Ben jij benieuwd wat ook jij nog meer kunt halen uit je bestaande klantenbestand? Wil je weten hoe een marktbewerkingsplan uitkomst kan bieden? Of wil je weten wat Eleven Effect voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op. 

Bel of mail ons